PŘEDNÁŠKA: SNÍDANĚ A SVAČINKY DO ŠKOLY I DO PRÁCE
POZOR! ZMĚNA TERMÍNU NA STŘEDU 1. 11. 2017 V 18:00
Nový školní rok znamená novou příležitost k vyladění svého jídelníčku. Na přednášce nutriční terapeutky Terezy Bočkové se tentokrát zaměříme na zdravé snídaně a svačiny pro školáky i dospěláky.
Vyvážená a plnohodnotná snídaně má prokázaný vliv na naše zdraví, psychickou pohodu i výkonnost v práci i ve škole. Působí také jako prevence nadváhy a obezity nebo je významným způsobem pomáhá redukovat.
Svačinky během dne doplňují potřebnou energii, která zabraňuje únavě organismu a pozdějším nadbytečným chutím, přejídání či přibírání.
Přijďte nabrat inspiraci pro jejich optimální složení. Můžete se těšit na konkrétní návrhy a recepty. Počítá se s prostorem pro zodpovídání Vašich dotazů. Přednáška je vhodná pro dospělé a dospívající.
Témata, na která se můžete těšit:
- Význam pravidelného jídelního režimu (pro optimální tělesnou hmotnost)
- Energetická hodnota a skladba snídaní a svačin
- Snídaně a svačinky pro školáky
- Snídaně a svačiny do pracovního rytmu – rychlé, zdravé a chutné
- Návrhy a recepty
Ing. TEREZA BOČKOVÁ – nutriční terapeutka, lektorka
Vystudovala obory nutriční terapie na lékařské fakultě Masarykovy univerzity a jakost a zdravotní nezávadnost potravin na Mendelově univerzitě v Brně. Pracuje v soukromé nutriční poradně a jako lektorka kurzů pro veřejnost a akreditovaných kurzů pro zdravotníky. Zkušenosti s dlouhodobou prací s klienty s poruchami příjmu potravy, jako je mentální anorexie/bulimie a záchvatovité přejídání, ji inspirovaly ke zkoumání psychologie výživy a motivů jídelního chování. S klienty se zaměřuje na redukci hmotnosti, sportovní výživu, výživu dětí, těhotných žen a další témata. Využívá metody kognitivně-behaviorální terapie, základy motivačních rozhovorů a koučinku opřené především o vlastní zkušenosti.
DOPORUČENÁ LITERATURA:
1. Jídlo v životě dítěte a adolescenta https://www.kosmas.cz/knihy/191677/jidlo-v-zivote-ditete-a-adolescenta/
2. Superjídelníček https://www.kniha.cz/superjidelnicek/
3. Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí: https://www.stob.cz/cs/nakupujeme-s-rozumem-varime-s-chuti
4. Hubneme s rozumem tvořivě: https://www.stob.cz/cs/hubneme-s-rozumem-tvorive
5. Obezita – malými krůčky k velké změně: https://www.stob.cz/cs/obezita-malymi-krucky-k-velke-zmene
6. Ženy, které jedí ve Svitu Luny: http://www.martinus.cz/?uItem=114610&gclid=CJ__t5jtw9ECFQ0R0wodYQkHRQ
7. Výživa na začátku 21. století: https://www.medvik.cz/bmc/link.do?id=MED00154142
Nový školní rok znamená novou příležitost k vyladění svého jídelníčku. Na přednášce nutriční terapeutky Terezy Bočkové se tentokrát zaměříme na zdravé snídaně a svačiny pro školáky i dospěláky.
Vyvážená a plnohodnotná snídaně má prokázaný vliv na naše zdraví, psychickou pohodu i výkonnost v práci i ve škole. Působí také jako prevence nadváhy a obezity nebo je významným způsobem pomáhá redukovat.
Svačinky během dne doplňují potřebnou energii, která zabraňuje únavě organismu a pozdějším nadbytečným chutím, přejídání či přibírání.
Přijďte nabrat inspiraci pro jejich optimální složení. Můžete se těšit na konkrétní návrhy a recepty. Počítá se s prostorem pro zodpovídání Vašich dotazů. Přednáška je vhodná pro dospělé a dospívající.
Témata, na která se můžete těšit:
- Význam pravidelného jídelního režimu (pro optimální tělesnou hmotnost)
- Energetická hodnota a skladba snídaní a svačin
- Snídaně a svačinky pro školáky
- Snídaně a svačiny do pracovního rytmu – rychlé, zdravé a chutné
- Návrhy a recepty
Ing. TEREZA BOČKOVÁ – nutriční terapeutka, lektorka
Vystudovala obory nutriční terapie na lékařské fakultě Masarykovy univerzity a jakost a zdravotní nezávadnost potravin na Mendelově univerzitě v Brně. Pracuje v soukromé nutriční poradně a jako lektorka kurzů pro veřejnost a akreditovaných kurzů pro zdravotníky. Zkušenosti s dlouhodobou prací s klienty s poruchami příjmu potravy, jako je mentální anorexie/bulimie a záchvatovité přejídání, ji inspirovaly ke zkoumání psychologie výživy a motivů jídelního chování. S klienty se zaměřuje na redukci hmotnosti, sportovní výživu, výživu dětí, těhotných žen a další témata. Využívá metody kognitivně-behaviorální terapie, základy motivačních rozhovorů a koučinku opřené především o vlastní zkušenosti.
DOPORUČENÁ LITERATURA:
1. Jídlo v životě dítěte a adolescenta https://www.kosmas.cz/knihy/191677/jidlo-v-zivote-ditete-a-adolescenta/
2. Superjídelníček https://www.kniha.cz/superjidelnicek/
3. Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí: https://www.stob.cz/cs/nakupujeme-s-rozumem-varime-s-chuti
4. Hubneme s rozumem tvořivě: https://www.stob.cz/cs/hubneme-s-rozumem-tvorive
5. Obezita – malými krůčky k velké změně: https://www.stob.cz/cs/obezita-malymi-krucky-k-velke-zmene
6. Ženy, které jedí ve Svitu Luny: http://www.martinus.cz/?uItem=114610&gclid=CJ__t5jtw9ECFQ0R0wodYQkHRQ
7. Výživa na začátku 21. století: https://www.medvik.cz/bmc/link.do?id=MED00154142